What's new

Unsolved Rghing jasper xbox, booted into xell once but wont boot again

  • Thread starter AGR Modz
  • Start date
  • Views 210
A

AGR Modz

Enthusiast
Messages
229
Reaction score
26
hey, so i got the console to boot once into xell. i got the cpu key and stuff. it was hard to do as it burnt off the rst pad accidentally so i tried an alt one and just held it there with my finger and it booted staighted into xell. so i got the cpu key there. so i soldered the rst onto that point. console will nto boot. greenlight on console is flashing and greenlight on chip is flashing, tried different timing files.. when i boot it without the hdmi plugged in it gets 3 red lights but when its plugged in its fine.. it just wont boot. Please someone help me..
 
R

Risking Perfect

Xbox 360 Tech Support
Staff
Messages
850
Reaction score
227
The first thing to always try is to connect an HDD and boot.
 
A

AGR Modz

Enthusiast
Messages
229
Reaction score
26
Will do, i ended up rewriting the image with the cpu key but i think i ****ed up and somehow selected 512mb instead of 256mb.. because when i load in my original nand it changes to 256mb and the current on the xbox is 512..

So just going to try redo that properly. put xell image on it and try it again.
 
R

Risking Perfect

Xbox 360 Tech Support
Staff
Messages
850
Reaction score
227
Can you post pics of your wire install. To make sure they are not bridged to anything else.
 
Also post the rrod (1, 2, 3 or 4 lights) and your secondary error code. You can get that by pressing the eject and sync button at the same time, 4 times. The error code can be something like 0022 where 4 leds means 0 and 2 leds means 2. Same for 1 and 3, the number of leds is the number.
 
A

AGR Modz

Enthusiast
Messages
229
Reaction score
26
Can you post pics of your wire install. To make sure they are not bridged to anything else.
 
Also post the rrod (1, 2, 3 or 4 lights) and your secondary error code. You can get that by pressing the eject and sync button at the same time, 4 times. The error code can be something like 0022 where 4 leds means 0 and 2 leds means 2. Same for 1 and 3, the number of leds is the number.
Got rid of all the wires and extra solder to make sure theres no bridging. Im getting the 0022 error.. I just realized my soldering iron is not esd safe, so i've bought another one which is. The 2 consoles I used the soldering iron on both got red lights with everything done correctly. What makes me think it is the soldering iron is the fact i held the rst wire in place without soldering it and it booted into xell so i thought it was all good. so i unplugged everything and soldered it to that spot then tried to boot the console and it wouldn't boot anymore.. EDIT: Also ended up trying 2 alternative points for the rst after burning the pad on the back off.
 
A

AGR Modz

Enthusiast
Messages
229
Reaction score
26
thought id add when the glitch chip is installed with the ecc it doesnt get the rrod.
 
D

Dont Trip Noob

Trusted Seller
Messages
3,787
Reaction score
459
Also can you take pictures maybe you can get it working by fixing the trace.
A AGR Modz
 
A

AGR Modz

Enthusiast
Messages
229
Reaction score
26
Also can you take pictures maybe you can get it working by fixing the trace.
A AGR Modz
Eh I dont have anything soldered on anymore. Is it possible that the soldering iron was the culprit due to it not being esd safe. Im sure it wouldnt go down well touching the small resistors with it.
 
R

Risking Perfect

Xbox 360 Tech Support
Staff
Messages
850
Reaction score
227
Until right now, I had no clue what esd safe meant and I have been soldering for almost 10 years. You may have accidentally bridged something and then powered it up causing damage to the chip. Or you may have messed up the nand and caused the error.
 
A

AGR Modz

Enthusiast
Messages
229
Reaction score
26
Until right now, I had no clue what esd safe meant and I have been soldering for almost 10 years. You may have accidentally bridged something and then powered it up causing damage to the chip. Or you may have messed up the nand and caused the error.
Its most likely i bridged something. I've got 4 backups of the original nand and they dont work. :frown:
 
Top Bottom