What's new

Solved [RGH2.0] Falcon 5773 wont boot xell

  • Thread starter ColdK1ller86
  • Start date
  • Views 10,275
ColdK1ller86

ColdK1ller86

4d 79 20 4e 61 6d 65 20 49 73 20 53 69 6d 6f 6e
Messages
1,403
Reaction score
231
Hi peeps im new to RGH but have done plenty jtags

Here is a list of the set-up i have:
Coolrunner rev c
Falcon CB 5773
50 ohm low-loss cable
i have tried all jumper configs
i have tried all timing files
currently using j-runner (275)

Here are some pics of the soldering (i think they are neat compared to some i have seen
smile.gif
)
img0351ie.jpg


img0352yy.jpg


img0353ag.jpg


And here is a pic of my nand dump with corrected bad blocks

jrunner.jpg


I have flashed the .ecc to nand and i have programed the coolrunner but it will not glitch to XELL any help would be great and if you need any more info let me know.
Thanks

I have also posted this HERE
 
Brother Jordan

Brother Jordan

מספר אחד
VIP
Retired
Sinner Hardened Veteran MotM
Messages
16,617
Reaction score
11,259
Green light flashing on the console? How long are you waiting?
 
ColdK1ller86

ColdK1ller86

4d 79 20 4e 61 6d 65 20 49 73 20 53 69 6d 6f 6e
Messages
1,403
Reaction score
231
Green light flashing on the console? How long are you waiting?
yup green light flashes and i have left it for about 5 mins still no boot
 
P

Palwill

Newbie
Messages
1
Reaction score
0
Im having the exact same issue with my falcon, same CB. your soldering looks clean, so it probably isn't that. left mine on overnight still nothing.
 
ColdK1ller86

ColdK1ller86

4d 79 20 4e 61 6d 65 20 49 73 20 53 69 6d 6f 6e
Messages
1,403
Reaction score
231
Im having the exact same issue with my falcon, same CB. your soldering looks clean, so it probably isn't that. left mine on overnight still nothing.
at least were not the only ones i think a few people are having trouble with cb 5773 i may have to give up on this soon for a while im spending to much time on this :frown:

**Edit**
oh and your first post welcome
 
ColdK1ller86

ColdK1ller86

4d 79 20 4e 61 6d 65 20 49 73 20 53 69 6d 6f 6e
Messages
1,403
Reaction score
231
Are you using 50 ohm low loss cable?
yes i am and the shield is earthed down thanks for getting back to me and helping btw
 
ColdK1ller86

ColdK1ller86

4d 79 20 4e 61 6d 65 20 49 73 20 53 69 6d 6f 6e
Messages
1,403
Reaction score
231
Just an update for everyone a new timing file is being created as i type for the 5773 CB

Code:
5773 nands are a b****. We are working on it at the mo and Martin may have solved it. Just waiting to test and let Martin release his info when its ready...
 
Hang on
 
-=AD=-

source: http://www.team-xecuter.com/forums/showthread.php?t=86699
 
NerdysMods

NerdysMods

LOL THATS NOT MY BIRTHDAY
Seasoned Veteran Grizzled Veteran
Messages
1,143
Reaction score
152
Is the light coming on the coolrunner? If not resolder the ground and the power wire..when resoldering the power wire push it in to the hole more

Check the switches on the coolrunner to make sure there in the right place
 
ColdK1ller86

ColdK1ller86

4d 79 20 4e 61 6d 65 20 49 73 20 53 69 6d 6f 6e
Messages
1,403
Reaction score
231
Is the light coming on the coolrunner? If not resolder the ground and the power wire..when resoldering the power wire push it in to the hole more

Check the switches on the coolrunner to make sure there in the right place
Yes all soldering is fine and it does attempt to glitch (green light on and off ect), earthing is fine i have tested it (im an electrician btw) it is just a known problem at the moment with the 5773 CB looks like i need to solder a 1K ohm resistor and a 680pf capacitor in paralelle with each other but in series with pad D and the CPU_RST cable
 
Crawler

Crawler

Enthusiast
Messages
579
Reaction score
36
Also, If that is ducttape, Remove it and use electrical tape, ductape can carry a small current (:
 
K

Keezanufc

Newbie
Messages
5
Reaction score
0
Look at my problem please No ones replies to me :frown: lol (
Hi, I have wired the coolrunner rev c to my jasper 512. I have got a good/clean dump of my nand. I am using jrunner .02 with all updates.

I have created the ecc and put it on my xbox. I have got all the setting set for rgh 2.0 and I have tried all the other possibilities.

But when I switch the xbox on, it does flash with the green light, it just never boots. I have left it for as long as half an hour and still nothing.

Can you suggest something that I can add to the coolrunner or the xbox that might help the glitch time.

Cheers in advance
Also
I am trying to check if my cool runner is connected properly.

Once I had a full clean dump of my nand I wired the cr to the xbox. But when I switch it on it loads fine when I have it set to nqr. Is this good or bad? :confused:

I've read that it should and shouldn't boot up when its connected and in that mode. And now I'm confused.)
 
ColdK1ller86

ColdK1ller86

4d 79 20 4e 61 6d 65 20 49 73 20 53 69 6d 6f 6e
Messages
1,403
Reaction score
231
Look at my problem please No ones replies to me :frown: lol (
Hi, I have wired the coolrunner rev c to my jasper 512. I have got a good/clean dump of my nand. I am using jrunner .02 with all updates.

I have created the ecc and put it on my xbox. I have got all the setting set for rgh 2.0 and I have tried all the other possibilities.

But when I switch the xbox on, it does flash with the green light, it just never boots. I have left it for as long as half an hour and still nothing.

Can you suggest something that I can add to the coolrunner or the xbox that might help the glitch time.

Cheers in advance
Also
I am trying to check if my cool runner is connected properly.

Once I had a full clean dump of my nand I wired the cr to the xbox. But when I switch it on it loads fine when I have it set to nqr. Is this good or bad? :confused:

I've read that it should and shouldn't boot up when its connected and in that mode. And now I'm confused.)
It should be program mode when programing it to stop you damaging your nand-x and nor for when you want to glitch im currently trying to wire different resistors and capacitors inline on my setup atm but still no luck
 
ColdK1ller86

ColdK1ller86

4d 79 20 4e 61 6d 65 20 49 73 20 53 69 6d 6f 6e
Messages
1,403
Reaction score
231
Hell yes its finally worked xell booted with 2k ohm resistor and 680pf cap aswell as using the CPU_RST on the underside of the board with falconrgh2.xsvf jumper 1-2 bridged and c15 and cap open
 
Top Bottom