What's new

Solved Help with RROD 0001, is it PSU, MOSFET or Other parts problem?

rynax

rynax

Enthusiast
Messages
178
Solutions
1
Reaction score
13
Points
80
Hi,

I've a Jasper console, it has RROD, code is 0001.

It shows RROD immediately when switch button pressed, fan is not spinning.

The PSU has Orange indicate, whether the console is turned on or not.

So I've taken it apart and tested the power source spots:

1.png


Standby 5V present. When turned on, 12V is not there.

3.png


Standby 5V, 3.3V, 1.8V present. When turned on, 12V is not there.

2.png


Standby 5V present. When turned on, 12V is not there.

So according to the test result, I guess the PSU and MOSFET are fine. It might be the cpu needs to be re-flowed?

Any help will be appreciate.

Cheers,

R
 
Noobert

Noobert

RGH/Flashing Support
VIP
Retired
Trifecta Scaling the Mountain Mythical Veteran
Messages
8,384
Reaction score
4,640
Points
2,315
Hi,

I've a Jasper console, it has RROD, code is 0001.

It shows RROD immediately when switch button pressed, fan is not spinning.

The PSU has Orange indicate, whether the console is turned on or not.

So I've taken it apart and tested the power source spots:

1.png


Standby 5V present. When turned on, 12V is not there.

3.png


Standby 5V, 3.3V, 1.8V present. When turned on, 12V is not there.

2.png


Standby 5V present. When turned on, 12V is not there.

So according to the test result, I guess the PSU and MOSFET are fine. It might be the cpu needs to be re-flowed?

Any help will be appreciate.

Cheers,

R
Do you have a second Power Supply you can test it with?
 
rynax

rynax

Enthusiast
Messages
178
Solutions
1
Reaction score
13
Points
80
Thanks for the reply.

Unfortunately no.

I was also thinking it might be the PSU problem like it can't supply enough power while the console wants to power on.
Tried to re-flow the motherboard but same problem.

Anyway I've gave up on this one and sold it as parts.

Buy another working phat console would be cheaper than repair this RROD unit not to mention the time involved.
 
TEIR1plus2

TEIR1plus2

Contributor
Frame In Gold Programmer A Milli
Messages
506
Reaction score
221
Points
280
It was either the PSU or a short on the board. Reflow wouldn't have helped anything, the CPU/GPU wasn't even given power before this error was detected.
 

Similar threads

T
Replies
8
Views
388
Athlete
Athlete
offica1 g33k
Replies
5
Views
2K
offica1 g33k
offica1 g33k
offica1 g33k
Replies
2
Views
495
spaghettir
spaghettir
devilhunter1990
Replies
2
Views
307
devilhunter1990
devilhunter1990
A
Replies
2
Views
2K
TEIR1plus2
TEIR1plus2
Top Bottom
Login
Register