What's new

Solved Fatal crash when using guide options such as friends, party and messages.

Bosko

Bosko

Enthusiast
Messages
71
Reaction score
5
Points
55
Before all the updates where pushed on "********" i was playing a normal game, i went to view a profile and i fatal crashed (btw it was NOT a spoofed gt that makes you freeze), i rebooted and i got kv banned then i got a new kv and got console banned, i got a new kv and profile and now i cant use options that i would regularly use such as the options on the guide for example Friends, part or messages because when i try to it fatal crashes, this was never an issue up until now and recently i have wasted 2+ days on the server trying to fix the issue and wasted multiple kv's, Teh1337Online/carter tried helping and Didn't have a clue, Private told me to come to Shoe for help since he said Shoe would be the man for me, Zone has tried helping but i cant see if his method has worked yet since i got kv banned for going on the dashboard twice to check if the problem had gone away, i have used xbwatson multiple times to see if that could debug the problem but all i get is "connected to console, then a repeated message like this, xbox restarting, xbox restarting xbox restarting" i have a bad nand "bad block at 00000310 block 0x310 status 0x00000250 processing block 0x0400" which never has affected me up until now, i have tried using xebuild to remap the bad block but problem wasn't fixed, i have a clean og dump from the same motherboard but i cant find the download link for "Jtag Tool v4.23" to fix the problem, i have looked up multiple tutorials and also followed tutorials that teh1337online/carter has sent me and nothing has seemed to work, if i had Jtag Tool v4.23 i could fix this problem but i cant find it anywhere? im just worried that ive wasted my money on time with this server to me not being able to play online like i should be able to would be appreciated if anyone took their time out to help me, also shoe said that someone by the name Noobert will be able to help me or would reply to this post.
If anyone has an idea on how i can fix this please reply to this post, if not thanks anyway for reading this post.

If you need anymore information to be able to help me then let me know, thanks​
 
P

Peng Peng

Enthusiast
Messages
206
Reaction score
45
Points
70
Before all the updates where pushed on "********" i was playing a normal game, i went to view a profile and i fatal crashed (btw it was NOT a spoofed gt that makes you freeze), i rebooted and i got kv banned then i got a new kv and got console banned, i got a new kv and profile and now i cant use options that i would regularly use such as the options on the guide for example Friends, part or messages because when i try to it fatal crashes, this was never an issue up until now and recently i have wasted 2+ days on the server trying to fix the issue and wasted multiple kv's, Teh1337Online/carter tried helping and Didn't have a clue, Private told me to come to Shoe for help since he said Shoe would be the man for me, Zone has tried helping but i cant see if his method has worked yet since i got kv banned for going on the dashboard twice to check if the problem had gone away, i have used xbwatson multiple times to see if that could debug the problem but all i get is "connected to console, then a repeated message like this, xbox restarting, xbox restarting xbox restarting" i have a bad nand "bad block at 00000310 block 0x310 status 0x00000250 processing block 0x0400" which never has affected me up until now, i have tried using xebuild to remap the bad block but problem wasn't fixed, i have a clean og dump from the same motherboard but i cant find the download link for "Jtag Tool v4.23" to fix the problem, i have looked up multiple tutorials and also followed tutorials that teh1337online/carter has sent me and nothing has seemed to work, if i had Jtag Tool v4.23 i could fix this problem but i cant find it anywhere? im just worried that ive wasted my money on time with this server to me not being able to play online like i should be able to would be appreciated if anyone took their time out to help me, also shoe said that someone by the name Noobert will be able to help me or would reply to this post.
If anyone has an idea on how i can fix this please reply to this post, if not thanks anyway for reading this post.

If you need anymore information to be able to help me then let me know, thanks​
Why can't you use Jrunner or Xebuild?
 
Bosko

Bosko

Enthusiast
Messages
71
Reaction score
5
Points
55
Why can't you use Jrunner or Xebuild?
I Have used jrunner and xebuild but they dont seem to have remapped the problem correctly since its still occuring but as ive seen in xxmoddedwarefarexx's tutorial the only method i have not tried yet is using Jtag Tool v4.23 to be able to use a donor
 
P

Peng Peng

Enthusiast
Messages
206
Reaction score
45
Points
70
Diaz

Diaz

Se7ensins Official Hoster
Messages
2,020
Reaction score
609
Points
555
Thats weird... i clicked on this thread because it seemed like you have the same exact problem i HAD, i literally would go to send messages etc recent players stuff wouldnt fully load, moment i clicked on send message i would fatal crash... ive always used ninja and it finally stopped happening after awhile.. i guess maybe i got lucky or something im not to sure honestly maybe it will go away for you soon
 
Bosko

Bosko

Enthusiast
Messages
71
Reaction score
5
Points
55
Do you have a nand programmer 

Also if you use xell to flash your nand it will automatically remap the bad block
Ive used xell to flash my anad and also crated new images with xebuild and jrunner but i still have the problem, it seems to have re mapped it but i have the same issue 
Thats weird... i clicked on this thread because it seemed like you have the same exact problem i HAD, i literally would go to send messages etc recent players stuff wouldnt fully load, moment i clicked on send message i would fatal crash... ive always used ninja and it finally stopped happening after awhile.. i guess maybe i got lucky or something im not to sure honestly maybe it will go away for you soon
ye this issue is very wierd hopefully it sorts itself out haha
 
Bosko

Bosko

Enthusiast
Messages
71
Reaction score
5
Points
55
*Update*
I Tried a new hard drive and got the same problem so i thought it must be the bad block causing this issue(keep in mind both of these harddrives should be working fine since ive never had this issue before).
So as ive tried the new hard drive ive messed around a couple of times and i have used the provided plugins from the server that i am using and used the provided launch.ini and that seemed to have fixed the problem on my spare harddrive, so i did the exact same thing on my new harddrive and the problem is still occuring even thought they have the same files and same launch.ini,
is this problem still persisting due to my original hard drive being corrupt or something?
But it confuses me because the spare hard drive works fine and i did the exact same method to fix my original hard drive but i still have the same problem, i have no unwanted or fault plugins that may caus the crash, is it something to do with other files within my original hard drive that may need to be replaced so i can fix this or?
 
Bosko

Bosko

Enthusiast
Messages
71
Reaction score
5
Points
55
This problem Still persists, i have been fine on my other hard drive as a temporary fix but i still would like to use my main hard drive, they have the same plugins etc but my main hard drive fatal crashes still, anyone got an ideas still?
 

Similar threads

Dead Inside
Replies
7
Views
199
2liftheavy
2liftheavy
T
Replies
2
Views
187
ImOx
Cig
Replies
3
Views
205
exclusiveconsoles
exclusiveconsoles
DrewModder
Replies
6
Views
196
DrewModder
DrewModder
shake an bake31
Replies
5
Views
154
shake an bake31
shake an bake31
Top Bottom
Login
Register